« חזרה לרשימת תוצאות החיפוש  
ליתיוםICSC: 0710 (מרץ 1999)
LITHIUM
CAS #: 7439-93-2
מספר או"מ: 1415
EC Number: 231-102-5

  סיכונים אקוטיים מניעה כיבוי אש
אש ופיצוץ דליק. תגובות רבות עלולות לגרום לאש או פיצוץ. בשריפה משחרר נדפים (או גזים) מגרים או רעילים.  סיכוני אש ופיצוץ במגע עם חומרים בעירים או מים.  אש גלויה, ניצוצות ועישון אסורים. יש למנוע מגע עם מים.     יש להשתמש באבקה ייעודית. אין להשתמש במים. אין להשתמש בחומרים אחרים.  במקרה של שריפה: יש לקרר את המכלים וכו' על ידי ריסוס במים. יש למנוע מגע ישיר עם מים. 

 יש להימנע מכל מגע עם החומר!  בכל המקרים יש להתייעץ עם רופא! 
  תסמינים מניעה עזרה ראשונה
נשימה תחושת צריבה. שיעול. נשימה מאומצת. קוצר נשימה. כאב גרון. התסמינים עלולים להופיע באיחור. ראו הערות.  יש להשתמש באוורור, יניקה מקומית או הגנה על הנשימה.   אוויר צח, מנוחה. תנוחה חצי זקופה. יש לפנות לטיפול רפואי. 
עור אדמומיות. כוויות עור. כאב. בועות.  כפפות מגן. ביגוד מגן.  יש להסיר בגדים מזוהמים. יש לשטוף את העור בכמות גדולה של מים. יש לפנות לטיפול רפואי . 
עיניים אדמומיות. כאב. כוויות עמוקות חמורות.  יש להשתמש במשקפי מגן או במיגון לעיניים בשילוב עם הגנה על הנשימה.  תחילה יש לשטוף בכמות גדולה של מים במשך מספר דקות (להסיר עדשות מגע אם ניתן בקלות), לאחר מכן לפנות לטיפול רפואי. 
בליעה התכווצויות בטן. כאב בטן. תחושת צריבה . בחילה. הלם או התמוטטות. הקאות. חוּלשָׁה.  אין לאכול, לשתות או לעשן במהלך העבודה.   יש לפנות לטיפול רפואי . ראו הערות. 

טיפול בשפך סיווג וסימון
הגנה אישית: ביגוד מגן מלא כולל מערכת נשימה עצמאית. יש להתייעץ עם מומחה! אין לשטוף לביוב. יש לטאטא את השפך למיכלים מכוסים יבשים, עשויים ממתכת,ברי-אטימה. יש לאסוף בזהירות את השאריות במיכלים . לאחר מכן יש לאחסן ולסלק בהתאם לתחיקה המקומית. 

בהתאם לקריטריונים של UN GHS

 

שינוע
סיווג UN
קבוצת סיכון לפי UN (או"מ): 4.3; קבוצת אריזה לפי UN (או"מ): I 

אחסון
מוגן אש. יש להפריד ממחמצנים חזקים, חומצות, הלונים וחומרים בלתי תואמים אחרים. ראו סעיף סיכונים כימיים. יבש. יש לשמור תחת שמן מינרלי. 
אריזה
אטומה לאוויר. 
ליתיום ICSC: 0710
מידע פיזיקלי וכימי

מצב פיזיקלי; מראה
מתכת רכה כסופה-לבנה. נעשה צהוב בחשיפה לאוויר ולחות. 

סיכונים פיזיקליים
 

סיכונים כימיים
חימום עלול לגרום לבעירה אלימה או לפיצוץ. החומר , כאשר מפוזר היטב, עלול להצית באופן ספונטני במגע עם אוויר. נדפים רעילים נוצרים עקב חימום. מתפרק בחימום . זה מייצר נדפים רעילים . מגיב באלימות עם מחמצנים חזקים, חומצות ותרכובות רבות (פחמימנים, הלוגנים, הלונים, בטון, חול ואסבסט). לפיכך גורם לסיכון אש ופיצוץ. מגיב באלימות עם מים. זה מייצר גז מימן דליק מאוד ונדפים קורוזיביים של ליטיום הידרוקסיד. 

נוסחה: Li
משקל אטומי: 6.9
נקודת רתיחה: ‎1336°C
נקודת התכה: ‎180.5°C
צפיפות : 0.5 גר/סמ"ק
מסיסות במים : תגובה אלימה
לחץ אדים, Pa ב-723°C‏: 133
נקודת הצתה עצמית: ‎ 179°C ‏ 


חשיפה והשפעות בריאותיות

דרכי חדירה
החומר עלול להיספג לגוף בשאיפת התרסיס שלו ובבליעה. 

השפעות חשיפה לטווח קצר
החומר הינו קוקוזיבי לעיניים, עור ודרכי הנשימה. קורוזיבי בבליעה. שאיפת עלולה לגרום לבצקת ריאות. ראו הערות. 

סיכון נשימתי
התאדות ב-20°C היא זניחה; עם זאת, ריכוז מזיק של חלקיקים באוויר עלול להיווצר במהירות בפיזור החומר. 

השפעות חשיפה לטווח ממושך או חשיפה חוזרת
 


גבולות חשיפה תעסוקתית
MAK: (inhalable fraction): 0.2 mg/m3; peak limitation category: I(1); pregnancy risk group: C 

סביבה
 

הערות
תסמינים של בצקת ריאות מתגלים לעיתים רק לאחר מספר שעות, והם מחמירים על ידי מאמץ פיזי. לכן מנוחה והשגחה רפואית הם הכרחיים.
יש לשקול נתינת טיפול מתאים בשאיפה (אינהלציה) על ידי רופא או גורם מוסמך. 

מידע נוסף
  סיווג EC
סמל: F, C; R: 14/15-34; S: (1/2)-8-43-45 

אין ה-ILO, ה-WHO או האיחוד האירופי נושאים באחריות לאיכות או לדיוק התרגום, או לכל שימוש אשר עשוי להתבצע במידע זה. © גרסה בשפה העברית, המוסד לבטיחות ולגיהות, 2018